Categorii
Filme Programare Versuri

Unitatea potențială

O grămadă de cuvinte arbitrare, spuse sincer, despre diverse subiecte care mă interesează. „De ce vorbește ăsta?” „Dar de ce mă citește ăsta?”.

Cred că creștinismul unește mai mult decât alte religii.

Pune punctul pe i împotriva a tot ce este rău în lume, și cheamă oamenii să se adune împotriva-i.

Mă întreb dacă într-o lume superioară există suflete pereche.

Cândva mi-aș fi dorit să fie adevărat.

Mi-aș fi dorit să fiu făcut pentru cineva și acel cineva să fie făcut pentru mine. Amândoi copii ai lui Dumnezeu.

Ar fi mai unită lumea, sau mai exact partea bună a lumii, nu? Mai multe zâmbete sincere ar fi.

În lumea asta care este aproape o ficțiune științifică, în care zburăm pe cer în loc să zburăm în noi (mulți visează să fie supereroi), în care iubirea, zic cu supărare, e înlocuită cu dependență de anime porno, în lumea asta în care unii mor de foame, alții sunt părăsiți în orfelinate sau nici măcar acolo (de exemplu la spital)… Este nevoie cu siguranță de a spune lucrurilor pe nume, cu sinceritate și curaj. Cu dragoste.

Cred sincer că viitorul ne va aduce mai multă unitate. Precum steagul Uniunii Europene simbolizează cei doisprezece apostoli. Precum spune sloganul UE: „Unitate în diversitate”. Sunt de părere că unitatea nu elimină diversitatea.

Știu că scot din context, dar cel puțin sunt sincer:

‘Dar ce am împotriva ta este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi.’ Apocalipsa 2:4

https://my.bible.com/bible/191/REV.2.4

Dragostea mea dintâi, dacă nu a fost Dumnezeu sau familia, a fost o glumă. A fost o dependență nesănătoasă și imatură. Și totuși, nu pot altora decât să le recomand să iubească măcar cum am iubit eu, că răsplata este veșnică.

Mi s-a dat de înțeles că sunt prea, vă rog iertați-mă, mucos ca să fiu iubit. Că iubire pentru mucoși nu există. Dar în această viață vreau să încerc să fac lumea mai unită. Fără vis nu se poate, fără carte nu se poate, dar într-acolo mă îndrept cu viteză foarte mică.

Ce inocenți eram când eram copii!… Unii dintre noi, cel puțin. Mai puțin eu. Cât m-am chinuit în copilărie, și degeaba. Dar măcar știu cum e durerea și merg mai departe. Sper să ajut în viitor, dar și mai mult sper să nu fie nevoie de ajutorul meu.

Și urechile-s bune la ceva, gen, când te accidentezi și nu te vede nimeni, strigi tare, și ești ajutat. Da, sunt eu aproape orb. Dar Dumnezeu ne-a dat cuvinte, chiar și orbilor. Cuvintele se pot imagina. Există dispozitiv făcut de un român care dă șansa orbilor să vadă cu limba! Deci există speranță și pentru cei care nu-și imaginează, că nu degeaba a vindecat Iisus orbi cât timp a fost pe Pământ.

Nu am ajuns acolo, cel puțin nu în viața mea, încât să putem spune, kaput cu cei care doar vorbesc. Că sunt unii cu inimile atât de împietrite că pot vedea o țară-ntreagă și tot răutăcioși rămân. Ne lipsește fundația la unii, cred că sunteți de acord, nu? Fundația cuvintelor bune, a lui te-rog-frumos și a lui îți-mulțumesc.

Și totuși… suntem bogați! Poate nu la suflet, unii. Dar suntem bogați! Și îmi stă gândul la câți se dau creștini în România, și de fapt nu sunt. La câți se dau necreștini și totuși sunt mai creștini decât alții care se dau creștini… Cred că există! Mi-l amintesc pe domnul scriitor Pavel Corutz.

E ușor să fii credincios cu vorba, dar la fapte e mai greu. Să fii credincios până la moarte pentru viață veșnică, pentru a-i trage după tine pe cei proști și/sau răi înspre un viitor mai bun, asta este ceva, nu?

Revin la ideea cu sufletele pereche. Decât curvie, e mai bine, nu? Decât preacurvie e mai bine, nu? Decât iluzii prin pixeli care stimulează simțurile împotriva echilibrului e mai bine, nu? Așa mi-aș dori pentru urmașii mei dacă aș avea unii. Și nu zic să ne închinăm la sufletul pereche ci să ne bucurăm cu el.

Da, eu sunt îngropat în pixeli, dar nu pot decât să îmi las saliva să curgă din gură când mă gândesc la cât de frumos este când vezi și auzi oameni reali și sănătoși. Nu pixeli, oameni cu suflete. Asta ne așteaptă în viitor, cel puțin așa am interpretat eu din Biblie.

Da, când am fost la Biserică mai demult mi s-a dat de înțeles, și chiar cred că a fost un mesaj de la Dumnezeu, să mă bucur de domeniul programării. Și este minunat, acum avem grafică 3D fotorealistă realizabilă cu Blender, un program cu sursă deschisă:

Dar mă repet, ne lipsește multora fundația: gândurile bune. Că dacă părinții sunt buni cu copii, copiii cresc mari și învață și să fie inteligenți. Dacă nu-s buni părinții, de unde să mai învețe copilul? Nici nu se mai naște copilul. Totul pornește de la dragoste.

Aștept propria voastră aiureală de cuvinte în comentarii mai jos.

Toate gândurile bune!

Foto.

0 0 voturi
Article Rating
Abonare
Anunță la
guest
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile