Categorii
Versuri

Toate-au fost spuse deja

Tot ascult Glossa cântată de Cedry2k. Îmi dau seama că deși toate ce-s spuse sunt noi cumva, toate sunt vechi. Ce să scriu aici? Doar din curaj? Înțelepciunea este să tac din gură, să aplic de învăț, și la cât de încet învăț… Mai bine tac!

Nu-mi place ce văd în oglindă. Nu-mi place ce-mi amintesc despre lumea în care m-am născut. Nu-mi place falsificarea continuă a prezentului. Nu-mi place că rabd totul poate degeaba.

Singurul motiv pentru care scriu este să mă conectez cu oameni. Un fel de slăbiciune, un fel de sperietură din trecutul meu greu de suportat.

Pornim la naștere de la traume, mergem grăbiți înspre moarte, ne mai bucurăm de câte-un weekend și apoi zicem să fim și noi ca ceilalți.

Sunt aici să învăț, și când le-am învățat? Niciodată. Sunt aici să mă bucur de viață? Nu, e o planetă a pedepsei, mi-a zis un creștin cândva. Așa că dacă urmăresc orice altceva decât să învăț, este în zadar. Tot ce nu este învățătură este o formă de drog.

Să fiu cinstit cu voi, cu puținii care mă citiți, măcar atât. Și chiar și așa poate vă plictisesc, că nu-s atât de citit încât să fiu interesant.

Ce vă motivează pe voi la a scrie unor oameni? Dacă nu credeți că trăiți pe o planetă a pedepsei, ce vă face să scrieți altora, în mod cinstit și serios? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

Am momente când râd? Da. Dar tind să fiu mai mult serios, de dragul viitorului bun al celor dragi mie. Așa cred că fac foarte mulți creștini. Și eu mă droghez într-un fel, și nu ascund asta. Și insist să mă gândesc tot mai mult la viața veșnică. Chiar dacă nu sunteți creștini, nu vi se pare interesant de experiențele de moarte clinică, și faptul că și budismul, și hinduismul, și alte religii zic de ceva după moarte, la fel cu mărețul creștinism?

Mesajele voastre sunt drogul meu. Să facem o frăție a seriozității și a faptelor bune prin orice cuvânt rostit! Toate gândurile bune!

0 0 voturi
Article Rating
Abonare
Anunță la
guest
2 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Poteci de dor
Poteci de dor
11 luni în urmă cu

Mulţumesc pentru gândul bun, Silviu! Îl întorc cu drag.
Scriu pe acest blog din 2013 şi deja pe cei care-mi trec pragul îi consider prieteni. E ca şi cum aş sta cu ei la o cafea şi ne-am posti.