Categorii
Programare

Ne organizăm timpul sau ne organizează. Timed Silver

Filosofii sau știință?

Filosofii sau știință? Pentru noi este știință. Știm bine asta. Noi, mai ales noi, cei însetați după mișcare în viață. Noi ne organizăm timpul sau el ne organizează pe noi. Așternem pe axa timpului ce ne dorim și aceasta este o cale în dar.

Mi-am organizat timpul cu Timed Silver

Captură de ecran cu Timed Silver: grupe și filtre de ceasuri în stânga, în dreapta sus vederea listă, și jos vederea tabel de date.
Captură de ecran cu Timed Silver: grupe și filtre de ceasuri în stânga, în dreapta sus vederea listă, și jos vederea tabel de date.

Timed Silver este un proiect open-source al meu abandonat în forma actuală, realizat inițial cu WinForms și apoi cu WPF. Dacă ar dori cineva să lucreze pe o refacere a lui în React (tehnologia pe care o folosesc intens în ultimul timp, inclusiv la locul de muncă și se aseamănă puțin cu WPF prin folosirea a ceva similar cu XML pentru un arbore de componente), poate contribui și eu. Mă pasionează domeniul organizării timpului și doresc să citesc cândva din acest domeniu cândva.

Facilitățile ultimei versiuni a Timed Silver

 • alarme (activat/dezactivat) și cronometre inverse (pornit/oprit)
 • personalizarea fiecărui ceas: o culoare, o imagine, o descriere, chiar o descriere în mai multe rânduri, o valoare la care să se reseteze printr-o singură comandă
 • filtrare, grupare, căutare, sortare (inclusiv automată, inclusiv după cel mai curând moment de sunat), ștergere
 • două vederi: listă și tabel de date
 • zoom, setări (fișier de copie de siguranță creat automat, bipuri la câteva secunde mai devreme decât momentul sunării unui cronometru invers, deschidere automată la pornire a ultimului fișier deschis, deschidere automată a programului la pornirea Windows, personalizare sunet global, durată de sunare configurabilă)
 • temă întunecată, afișare pe ecran complet
 • desprinderea unui ceas în propria-i fereastră redimensionabilă sau chiar pe ecran complet
 • amânare, repornire, mut, minimizare, autosalvare
 • meniuri în contextul potrivit cu ultimele fișiere audio și imagine folosite, drag & drop, opțiune pentru muțire permanentă
 • în modul ecran complet: dată și oră în partea de jos dreapta
 • folosește un format fișier XML folosibil și de propriile script-uri
 • fixează fereastra principală întotdeauna deasupra sau deasupra până la repornire
 • meniu contextual în pictograma din tava de sistem (se poate activa sau dezactiva oricare ceas)

Încheiere: linkuri și ce folosesc în prezent

Captură de ecran cu fereastra ecran complet de sonerie. Imaginea din fundal este personalizabilă, se poate amâna, se poate reporni, se poate muți temporar, minimiza.
Captură de ecran cu fereastra ecran complet de sonerie. Imaginea din fundal este personalizabilă, se poate amâna, se poate reporni, se poate muți temporar, minimiza.

Pagina GitHub a Timed Silver este aici. Cele mai recente capturi de ecran sunt puse în acest articol dar și în fișierul README.md pe GitHub. Capturi de ecran mai vechi găsiți aici.

În prezent folosesc această aplicație pentru organizarea timpului și vă recomand să găsiți și voi una. Viața e o călătorie și axa timpului rămâne frumoasă privind chiar și din această călătorie fie ea una zbuciumată sau dezlănțuită, fie liniștită și calmă.

Nu uitați: ne organizăm timpul, sau el ne organizează!


Notă: postarea inițială de la această adresă a fost ștearsă din greșeală, am recuperat-o parțial din amintiri.

1 răspuns la “Ne organizăm timpul sau ne organizează. Timed Silver”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *