Despre mine

Salut! Eu sunt Silviu.

Un programator hotărât, serios și pasionat.

Îmi plac provocările tehnice.

Îmi place programarea, sentimentul că am reușit să strivesc un „gândac” (bug), că am făcut ceva nou la un proiect. Încă de la grădiniță eram pasionat de calculatoare (pe vremea aceea era Windows 95/98) și rezultatul firesc este ceea ce fac azi.

Am 24 de ani. Am văzut un calculator în grădiniță și am fost fascinat de screensaver-ul cu text tridimensional animat mișcător. Am fost la olimpiade de info în liceu. Am fost fascinat de cum comunitatea open-source creează lucruri minunate gratis. Am lucrat într-o echipă de dezvoltare web și experiența m-a învățat câteva lucruri cum ar fi: îmi plac limbajele cu verificarea statică a tipurilor sau, în general, verificarea problemelor codului la compilare; îmi place să finisez detaliile codului și să îl vizualizez.

În urmă cu 2-3 ani am decis să lucrez pe ceva serios, și am început lucrul pe un program pe care îl folosesc chiar azi pentru organizarea timpului: Timed Silver. Apoi am redescoperit bucuria de a mă juca în timpul liber și am început să învăț Unity. Apoi, după mult timp am ajuns la tehnologiile web din nou și m-am apucat de lucru cu WordPress.

Sunt student și tot mai expert în programare web. Îmi place știința și open-source. Îmi place să învăț, să pun întrebări, să studiez cod.

Hobbyuri:

 • lectura
 • pictura digitală

Valori:

 • evoluție
 • bunătate
 • frumusețe
 • solidaritate
 • mutualism

Motive:

 • venit cinstit
 • pace
 • sănătate
 • ajutarea familiei și a altor oameni dragi mie
 • ajutarea persoanelor cu depresie

Experiență

Am experiență cu C# de aproximativ 3 ani. L-am învățat în liceu, la facultate și după. Îmi place, precum TypeScript, deoarece există o fază de compilare în care sunt verificate tipurile variabilelor, astfel interzicând foarte multe erori din timpul rulării codului (erori care apar în JavaScript). Am lucrat cu TypeScript și cu Angular cam o săptămână și mi-a plăcut.

Am experiență cu WinForms de aproape un an, începând din facultate. Timed Silver a fost scris în WinForms în acel an și apoi l-am rescris în WPF. După cum se cunoaște, WinForms este vechi și puțin întreținut, dar m-a învățat să gândesc în stil POO și imperativ, să lucrez cu multe metode fără un designer GUI foarte bun, fără a separa GUI de codul din spate.

Am experiență cu WPF de aproximativ un an. De când am rescris Timed Silver în WPF și până am început cu Unity am lucrat cu WPF. Este foarte frumos și flexibil. Îmi place că oricare element XAML poate fi de asemenea exprimat imperativ. Îmi place că am acces, practic, la codul SO Windows prin „control template”-uri și stiluri. Sunt entuziast cu privire la .NET Core.

Am experiență cu Unity de aproximativ 3 luni. Îmi place că script-urile sunt structurate imperativ și POO poate fi folosit cu ușurință, și că vederea scenei în Unity este foarte plăcută, un editor rapid și frumos. Îmi place că editorul Unity folosește script-uri ca și componente și suportă prefab-uri. Îmi place că Unity folosește pentru script-uri tot C#.

Am experiență cu Windows de mulți ani (marea majoritate a jocurilor pe care le-am jucat au fost pentru Windows), și versiunea mea preferată rămâne 7 deși pentru mulți ani am folosit 10. L-am folosit deoarece am învățat în școală despre WinForms și WPF și deoarece, datorită experienței cu WPF, acum folosesc Windows când în trecut foloseam Ubuntu și sunt puțintel un fan. Până la urmă, visul că în fiecare casă ar trebui să fie cel puțin un PC este al fondatorului Microsoft.

Am experiență cu Visual Studio de câțiva ani, din școală, facultate și din munca pe cont propriu. L-am folosit pentru WinForms, WPF și Unity, apoi am trecut pentru programare web la Visual Studio Code.

Am experiență cu Ubuntu de câțiva ani, probabil peste 3. Am fișierele de configurare (vim, bash etc.) de pe vechea instalație Ubuntu pe GitHub. Acum nu mai folosesc Ubuntu dar experiența mi-a rămas.

Am experiență cu dezvoltare web de vreo 2 ani. Un an și jumătate am fost angajat la o firmă de dezvoltare web și în rest am creat pagini web interactive din pasiune și fiind încurajat la școală. Recent am început să lucrez cu WordPress și îmi place. Orice poți face într-o pagină web poți face și în WordPress.